Vyhľadávanie

?(Pomocník k vyhľadávaniu)|...(Rozšírené vyhľadávanie)

Bratislavské visuté záhrady
Pomôžme vytvoriť nové dominanty Bratislavy
 
   


Cesta: Titulka > Projekt
 

Nové vizualizácie

Vizualizacia Ing.arch. Miro Minca
Aj v zložitej finančnej situácii Hlavné mesto SR Bratislava hľadá spôsoby pokračovania v projekte Bratislavské visuté záhrady. Cieľom tohto projektu je priniesť Bratislave a Slovensku nový vysoko reprezentatívny kultúrno-umelecký a záhradno-krajinársky priestor.
 

 
 


Aktuálne hlavné mesto v spolupráci s ateliérom architekta Mira Mincu pripravilo niekoľko nových vizualizácií, ktoré zhmotňujú a ďalej rozvíjajú idey overované v predošlých mesiacoch v študentských prácach. Študenti Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre vtedy skúmali potenciál predovšetkým juhovýchodných svahov Malých Karpát nad hlavným mestom s možnosťou budovania nového verejného parku v Bratislave. Jednou z hlavných snáh bolo rešpektovanie terasovitého členenia kopcov nad hlavným mestom ako aj zachovanie tradície bratislavského vinohradníctva. Takýto záujem potvrdila aj odborná diskusia s témou „Bratislavské visuté záhrady – filozofia a realizácia projektu“ organizovaná vo februári tohto roka.

Realizácia náročného projektu sa má v nasledujúcich rokoch opierať predovšetkým o partnerstvá (univerzity, partnerské mestá, architektonická obec, medzinárodná spolupráca) a o spoločenskú zodpovednosť firiem, ktorým nie je ľahostajná kvalita života ich zamestnancov, klientov, obyvateľov mesta, v ktorom pôsobia či vôbec podpora kultúry a zelene. V tomto zmysle hlavné mesto pokračuje v komunikácii s aktuálnymi i potenciálnymi partnermi, ktorí by budovanie reprezentatívneho verejného parku v Bratislave mohli podporiť.

Ambíciou projektu Bratislavské visuté záhrady je vznik rozľahlých terasovitých záhrad nad hlavným mestom. Viacgeneračný park je inšpirovaný obľúbenými záhradami a významnými kultúrnymi štvrťami veľkých miest vo svete. Priniesť má tiež široké panoramatické pohľady na Bratislavu, novú zónu pre kultúru a relax, pobyt v prírode, nové pracovné miesta či kryté záhrady otvorené pre návštevníkov aj v škaredom či zimnom počasí.



 
Kontakt: Web editor
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 27.8.2010 / 27.8.2010

Kontext

Umiestnenie: Zložky dokumentov > O projekte > Aktuálne
 

Zobraziť vyhľadávací formulár »


 

Nachádzate sa v zobrazení "Bez grafiky", takže vidíte túto stránku bez grafických prvkov a pokročilého formátovania. Pokiaľ Váš prehliadač podporuje CSS2, môžete sa prepnúť do grafického zobrazenia.


Prihlásiť sa
| O webe | Vyhlásenie o prístupnosti
 

Tento web využíva cookies. Niektoré z nich môžu slúžiť pre analytické účely.

O cookies