Vyhľadávanie

?(Pomocník k vyhľadávaniu)|...(Rozšírené vyhľadávanie)

Bratislavské visuté záhrady
Pomôžme vytvoriť nové dominanty Bratislavy
 
   


Cesta: Titulka > Partneri
 

Adriana Kučerová

Adriana Kucerova
Predstavujeme ambasádorov projektu Bratislavské visuté záhrady: ADRIANA KUČEROVÁ

"Verím, že ľudia ešte nestratili vzťah k pravým hodnotám. Že sú otvorení dobrým veciam a budú sa môcť o pár rokov tešiť z jedného nádherného miesta..."
 

 
 


„V súčasnej Bratislave cítim nedostatok kultivovanej zelene. Veľké mestá v Európe, ktoré poznám, majú početné miesta, kde človek doslova pookreje. Ale u nás sa ľudia utekajú regenerovať viac do wellness centier, alternatív veľa nemajú. Aj preto ma Bratislavské visuté záhrady príjemne šokovali, bolo by to niečo úžasné. Pre kvalitný život sú potrebné aj možnosti pobudnúť v takom zdravom, príjemnom prostredí. Preto som projektom úplne nadšená a podporujem ho. Môže významne pozdvihnúť úroveň žitia a bytia v Bratislave. A zároveň môže byť skvelou motiváciou k tomu, aby sa ľudia prichádzali do Bratislavy pozrieť.

 

Je evidentné, že peniaze sa nájdu vždy na to, aby sa podporoval konzum a hromadenie hmoty – betónu, železa, skla ... všetkého toho anorganického. Menej sa už pomáha tomu prírodnému a kultúrnemu... Presne takáto myšlienka, ako sú Bratislavské visuté záhrady, tu potom absolútne absentuje. Všetci vidíme, že Bratislava je malé mesto, navyše veľmi blízko Viedne. O to viac nám chýba akási pridaná hodnota, niečo jedinečné bratislavské a slovenské, čo môžeme ukázať a ponúknuť aj potom, čo z centra vymizne príjemná letná atmosféra, návštevníci si pozrú tých niekoľko pamiatok malého centra a po krátkom pobyte odchádzajú inam.

 

Priznávam, že Bratislavu som si natoľko obľúbila, až som niekedy nekritická. Natoľko to mesto ľúbim, až niektoré veci akoby nevidím, lebo sa sústredím na to pekné v ňom. Rada sa sem vraciam, po pracovných cestách mám radosť, že už som doma... Veľmi sa ale budem tešiť, keď niečo takto malebné v Bratislave vznikne. Tej prírodnej a súčasne kultivovanej krásy sa človek nemá veľmi kde nabažiť. A pritom hocikde inde vo veľkých mestách také možnosti dávno majú. Presviedčam sa o tom pri každej svojej pracovnej ceste a pobyte v Mníchove, Berlíne, Ríme, Miláne, New Yorku...

 

Sama za zeleňou najviac utekám k rodičom do Lučenca – bývajú na kopci nad mestom, odtiaľ vidím celé jeho široké zelené okolie, kostolné veže, Haličský kaštieľ, lesy... Ste na terase a pod vami je všetko. Taký pocit by som dopriala aj obyvateľom a návštevníkom Bratislavy. Pocit, za akým ja utekám k rodičom. Túlam sa tam po okolí, dobíjam si energiu, to prostredie mi robí dobre. V Bratislave ešte také miesto nemám, ale rada by som tu taký pocit našla. Zeleň vyhľadávam ako magnet a veľmi rada sa ňou obklopujem.

 

Projekt Bratislavských visutých záhrad určite nie je ľahký, určite sa nedajú v krátkom čase rýchlo a efektne spraviť zázraky. Som ale veľmi pozitivistický človek. Preto verím a dúfam, že aj keď záhrady, parky a kultúra nie sú veci, na ktorých sa dá takpovediac „ryžovať“, verím, že ľudia ešte nestratili vzťah k pravým hodnotám. Že sú otvorení dobrým veciam a budú sa môcť o pár rokov tešiť z jedného nádherného miesta – lebo verím, že projekt dôjde do zdarného konca. Ale k tomu je potrebné, aby ľudia nemali zakalený zrak, aby dobre videli, aká príležitosť je vybudovanie Bratislavských visutých záhrad pre nás všetkých. Niečo, na čo budeme hrdí a čo nám budú môcť iní v dobrom závidieť.

 

Keby zvíťazil zdravý rozum a to dobré v ľuďoch, verím, že to tak aj naozaj bude. Ja som z Bratislavských visutých záhrad úplne nadšená. Lebo som nadšenec dobrých myšlienok a srdce by mi nedovolilo nepodporiť takúto dobrú vec. V tom by som neváhala ani sekundu. Aj preto projektu záhrad želám, aby kompetentní a finančne silní vedeli načúvať takýmto prospešným témam a aby boli nápomocní pri vzniku Bratislavských visutých záhrad – záhrad pre nás všetkých.“



Adriana Kučerová
 

 
 

Odkazy

 
Kontakt: Web editor
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.3.2011 / 8.3.2011

 

Zobraziť vyhľadávací formulár »


 

Nachádzate sa v zobrazení "Bez grafiky", takže vidíte túto stránku bez grafických prvkov a pokročilého formátovania. Pokiaľ Váš prehliadač podporuje CSS2, môžete sa prepnúť do grafického zobrazenia.


Prihlásiť sa
| O webe | Vyhlásenie o prístupnosti
 

Tento web využíva cookies. Niektoré z nich môžu slúžiť pre analytické účely.

O cookies