Vyhľadávanie

?(Pomocník k vyhľadávaniu)|...(Rozšírené vyhľadávanie)

Bratislavské visuté záhrady
Pomôžme vytvoriť nové dominanty Bratislavy
 
   


Cesta: Titulka
 

Visuté záhrady v Bratislave sú bližšie k realite

Vizualy
Ambiciózny projekt chce vytvoriť zelené miesto s výhľadom na Podunajskú nížinu a ponúknuť aj výstavné priestory

19.03.2011 / Palo Hlubina
 

 
 

 

"Hoci sa Slovensko často hrdí prívlastkom zelená krajina, v slovenských mestách sa zeleni priveľa energie nevenuje. Park, ktorý by bol viac ako len zoskupením zopár stromov s chodníkmi, ktorý by mal v sebe prírodné prvky a súvisiacu atmosféru a ešte by sa dal využiť aj na trávenie voľného času, takmer neexistuje. Jedným z projektov, ktoré chcú vnímanie zelene v slovenských mestách zmeniť, sú Bratislavské visuté záhrady.

 

„Pred vyše rokom (v januári 2010) bol projekt predstavený verejnosti. Odvtedy sme sa z roviny diskusií a príprav posunuli do fázy, kedy už môžeme riešiť veľmi konkrétne kroky k jeho realizácii. V blízkych týždňoch bude zriadený účet projektu, kam budú môcť fyzické aj právnické osoby prispievať finančné prostriedky výlučne pre účely prípravy a realizácie projektu. Silne prítomná je tu téma spoločenskej zodpovednosti firiem,“ hovorí o súčasnej fáze projektu jeho iniciátor a koordinátor, Juraj Ondrejčík. Dodáva tiež, že „nejde o ,lokálny parčík', ale o prestížny národný projekt, ktorý spoluformovali slovenské univerzity, architekti, krajinári, urbanisti a ďalší odborníci. Ide o apolitický, nekomerčný, verejný projekt, za ktorý sa už prihovorili aj viaceré slovenské osobnosti a známe tváre.“

 

Cieľom projektu je vznik reprezentatívneho parku nad hlavným mestom. Terasovité záhrady budú umožňovať široké panoramatické výhľady na krajinu. Najvyššia položená terasa chce kopírovať obvod lesa a stala by sa tak prirodzenou bariérou proti stavebným aktivitám nad hlavným mestom. Súčasťou areálu majú byť tiež celoročne prístupné kryté záhrady a výstavné priestory.

 

Projekt má priniesť aj nové príležitosti v oblasti služieb a cestovného ruchu, vznik nových pracovných miest a mnohostranné zatraktívnenie Bratislavy."

 

Vizualizacia Ing.arch. Miro Minca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto - www.visutezahrady.bratislava.sk

 

© 2011 TREND Holding, spol. s r.o.

 

 

 
Kontakt: Web editor
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 21.3.2011 / 21.3.2011

Kontext

Umiestnenie: Zložky dokumentov > O projekte > Aktuálne
 

Zobraziť vyhľadávací formulár »


 

Nachádzate sa v zobrazení "Bez grafiky", takže vidíte túto stránku bez grafických prvkov a pokročilého formátovania. Pokiaľ Váš prehliadač podporuje CSS2, môžete sa prepnúť do grafického zobrazenia.


Prihlásiť sa
| O webe | Vyhlásenie o prístupnosti
 

Tento web využíva cookies. Niektoré z nich môžu slúžiť pre analytické účely.

O cookies